19.10.2017

Tästä kaikki alkoi.

1993 perustettu Kurikan Soft-Kaluste Oy esittelee mallistoaan Habitare-messuilla. Tunnistatko kuvasta edelleen yritystä luotsaavan, Lauri Yli-Karjanmaan ja edustaja Mika Naukkarisen?! Esillä ovat Lady sohvakalusto ja Jonna vuodesohva. Lauri kertoili, että messut olivat valtava menestys vuodesohvan osalta. Kauppiaat olivat innostuneet Jonnasta kovasti ja malleja oli myyty melkoiset määrät. Siihen se sitten jäikin, Jonnasta ei tullut menestystä… No, sellaista sattuu.

 

Monenmoista malli-tyttöä on vuosien varrelle sopinut. On ollut Vanessaa, Lilyä, Hennaa, Pauliinaa, Saraa, Viviania ja paljon muitakin. Vanha Lady vaan on vielä voimissaan, sitä valmistetaan edelleen!
Kaikki mallit eivät suinkaan ole tyttöjen mukaan nimettyjä, onhan meillä ollut myös poika-mallejakin, ainakin Oliver ja Max-mallit muistan, ne ovat jo menneen talven lumia, mutta Lasse, Niklas ja Amos ovat nykyaikaa.
Vaikka mallien nimet pääasiassa ovatkin tyttöjen ja poikien nimiä, on mukaan sopinut muitakin. Ainakin Quatro ja Focus viittaavat automalleihin. Mistä lienee, saanut inspiraation Riviera- sohvan nimi? Onkohan joku viettänyt rentouttavan loman Rivieralla ja löytänyt saman tunteen uudelle sohvalle istuessaan. Entä sitten Monza, ensimmäisenä mieleen tulee Ferrari. Samaa ylellisyyttä löytyy myös Monza-sohvan pehmeydestä.
Onnistumisia ja epäonnistumisia on tullut vuosien varrella, sekä mallien, että malli-nimien osalta. Tosiasia on kuitenkin, ettei nimi mallia pahenna, jos ei parannakaan. Uusin mallimmekin sai tytön nimen. Suomi sata vuotta hengessä mietimme mallille vanhanaikaista nimeä. Päädyimme Heta – nimeen Hella Wuolijoen Niskavuori näytelmäsarjan mukaan. Löysimme yhtymäkohtia Niskavuoren tarinassa, joka kuvaa tilanhoidon ja ihmissuhteiden muuttumista useiden sukupolvien ajalta, huonekalujen valmistamiseen Suomessa. Helppoa ei ole sekään ja muutoksiin on sopeuduttava.
Niskavuoren Heta ei ollut sarjan miellyttävimpiä hahmoja, eikä kovin suosittukaan, edes oman perheensä parissa. Toisin on meidän Heta. Voin luvata, että muistuttaa kaimaansa vain lujuudessa. On muuten oikein miellyttävä tyttö ja suosittu. Jos et ole vielä tavannut, kannattaa tutustua!

Raija Saarimaa, Soft-Kaluste Oy

 

By | 2017-10-19T11:04:13+00:00 21.06.17|Uncategorized @fi|0 Comments